SENASTE NYHETER

Mat för alla projektet 26 okt 2017

Vi på Starkare Tillsammans arrangerade vi den 26 oktober vårat "mat för alla"-projekt.

 

-Vi vill börja med att tacka Kulturhuset Stories som alltid ställer upp med el och vatten till vårat soppkök.

-Tack till Sebbe Bodin som ordnar bullar, bröd och hjälper till med allt egentligen.


-Tack till Carina Hult och föreningen Trivas, plattformen som förenar människor" för erat osinande engagemang och krafttag i våra soppkök.


-Tack till Familjehemmet Omtanke och dess verksamhetsansvarig Agneta T. med barn som ställde upp med att hämta material samt delade ut mat med oss.


-Tack till våra sponsorer Dressad och Familjehemmet Omtanke för era ekonomiska bidrag och engagemang. -Störst tack till alla som kom och åt av maten och delade med sig av sig själva, guld värda är ni!

 

 Dagen var som vanligt fylld med glädje, värme och kärlek. Samtidigt så slogs vi alla av hur mycket mer vi faktiskt behöver ställa upp och finnas för varandra, speciellt då samhället stegvis blir än mer individualistiskt och polariserat. Människor saknar idag ofta skyddsnät, familj och en generell trygghet. Därav får vi aldrig glömma att vi i alla led behöver varandra, vi är beroende av varandra och det är lättare hänt än man tror att man hamnar i ett utanförskap och plötsligt saknar all form av trygghet.

 

Det är enkelt att säga men det är lika enkelt att genomföra när det kommer till att finnas för din medmänniska. Ett "godmorgon", ett leende, goda råd eller en bit mat kan betyda så mycket mer för den som mottager detta än man kanske kan förstå. En fin gest, liten som stor kan vara en avgörande gåva, ett litet frö av förändring för din medmänniska. Så nästa gång du ser någon som kanske behöver ett hej eller en enkel gåva i form av din tid, stanna då gärna upp och så ett frö av glädje och kärlek i denna person.

"VI ÄR ALLTID STARKARE TILLSAMMANS "

Vi på Starkare Tillsammans kan glatt presentera en ny sponsor till oss. Dressad är ett klädbutik online som inte bara drivs av kläder och mode, dom tror även starkt på att bidra ekonomiskt och insatsmässigt för att vi alla ska få en bättre framtid. Därav så donerar Dressad en del av sin vinst till Starkare Tillsammans. Vi är enormt tacksamma för att Dressad gör oss ekonomiska starkare. Detta ger oss större möjligheter till nya och flera projekt som ska främja barn, unga och olika utsatta gruppers rättigheter och möjligheter till en bättre framtid.

För mer info besök: www.Dressad.se

 

I samarbete med Dogge Doggelito

Den 28 september kommer vi på Starkare Tillsammans ha "Mat för alla projektet" i samarbete med Dogge Doggelito för att vi har en gemensam inställning att alla behöver mat och kärlek. Du är välkommen att hjälpa till från 13:00 eller smaka på maten från 14:00 till 18:00 på Sergels Torg.

14 februari Mat för alla projektet 7 sep 2017

Den 7 september hade vi "Mat för alla projektet". Det började med att de volontärer som skulle hjälpa till tyvärr blev tvungna att ställa in och ordförande, Pontus Grotz som nyligen fått en ny familjemedlem (stort grattis till honom!) kunde själv inte vara med på plats. I sista sekund körde jag med över 20 liter gulaschsoppa och över 10 kg bröd mot Sergels Torg för att dela ut maten själv. Men jag fick en stark känsla av att detta skulle bli bra! Jag vet att det finns goda människor som vill hjälpa till och det tog bara ett par minuter så hittade jag mina hjältar. Ett stort tack till Mokhtar Afzali och Parviz Nada ri som är nysvenskar från Afghanistan. Detta är beviset - att det finns goda människor som vill hjälpa till. Vi blev starkare tillsammans. Under dessa timmar blev vi fler som hjälpte till att dela ut mat, någon filmade och dagen blev fantastiskt lyckad. Som alltid kom människor från olika bakgrunder, i alla åldrar och vi förenades runt en varm måltid. Ett stort Tack till Kulturhuset - Stories Caféer som hjälpte oss med elförsörjning och värmde upp maten, vi skulle inte lyckats utan dem! Den 28 september, från 13:00 till 18:00 kommer vi återigen att stå på Sergels Torg och dela ut mat. Alla som kan och vill är välkomna att hjälpa till eller smaka på maten. Glöm inte att alla mår bäst om vi förenar våra goda krafter och blir starkare tillsammans. Ett stort tack till vår huvudsponsor Familjehemmet Omtanke som har gjort detta ekonomiskt möjligt. Läs mer om Familjehemmet Omtanke på www.Familjehemmet-omtanke.se.

13 April 2017

Vi på Starkare Tillsammans är stolta att vår huvudsponsor Familjehemmet Omtanke​ fick denna fina utmärkelse av Företag Mot Fördomar. Så här skriver Företag Mot fördomar:

Familjehemmet Omtanke har uppvisat ett arbetssätt och rutiner som till fullo uppfyller våra kriterier för en god arbetsplats. Man har här visat sig jobba kontinuerligt med jämställdhet och utveckling både inom verksamheten men även genom att dela med sig av sina tillvägagångssätt till både kommuner och privata företag. Man har inom Familjehemmet Omtanke arbetat på ett föredömligt vis där man utan tvekan vill påverka och förändra sin bransch men även samhället i stort. Vi på Företag mot Fördomar kan gladeligen dela ut vårt certifikat till ett sådant transparent och föredömligt företag som Familjehemmet Omtanke.

För mer info besök: www.fmf.nu

 

14 februari Mat för alla projektet

"Mat för alla projektet" tillsammans med Suda ( Sveriges Unga Dharmis och Ashavaner) och Happy Bags.

Vi på Starkare Tillsammans vill påvisa att små insatser kan skapa stora skillnader. Det var fantastiskt givande att ställa sig på medborgarplatsen och dela ut mat. Alla som gick förbi erbjöds mat oavsett livssituation. Vi vill tacka alla som hjälpte till och gjort denna dag möjlig.

Ett stort tack till vår huvudsponsor "Familjehemmet Omtanke" som gör detta ekonomiskt möjligt.

Tack till Medis Kök & Bar på medborgarplatsen för att vi fick låna elen.

Kom ihåg att vi är alltid är Starkare Tillsammans

 

Video över mat för alla projektet

Video över mat för alla projektet

Video över "mat för alla projektet
2017

Pontus Grotz har blivit nominerad till det fina stipendiet kompassrosen inom kategorin näringsliv från konungens stiftelse och är en av kandidater som har chansen att mottaga detta fina stipendium som brukar delas ut i samband med H.M konungens födelsedag.

 

Kompassrosen delas årligen ut till tre unga ledare som är ett gott föredöme för andra i sitt ledarskap, det som stipendiekommittén kallar ett ”värdebaserat ledarskap”.

 

-Idag har jag fått reda på att jag är en av de nominerade till Konungens stiftelse ungt ledarskap och jag är ödmjukt tacksam. Det känns som ett kvalitativt kvitto på att vi är på rätt spår med Familjehemmet Omtanke, varje barn är värdefullt i vårt samhälle säger Pontus.

 

Ordförande nominerade till Konungens stiftelse ungt ledarskap

20 December

Ordförande Pontus Grotz blev intervjuad av Sörmlands Tidning.

Mat för alla projektet 28 sep 2017

Den 28 sep hade vi "mat för alla projektet". Vi på Starkare Tillsammans vill börja med att tacka alla inblandade under dagens soppkök:

-Föreningen Trivas, plattformen som förenar människor", tack för eran osinande källa av positivitet och glädje, guld värda är ni!

- Dogge Doggelito, tack för din energi och fina engagemang samt att du bjöd på kanongott kaffe. Har ni inte smakat på Dogges cafelito så är det ett måste, vi på Starkare Tillsammans ger betyget .

- Sebbe Bodin , tack för att du ordnade allt från festisar, protein dryck och bröd till kaffebröd till dagens soppkök. Du var en enorm hjälp med din stora omtanke och allt du tog dig för under dagen.

- Karim Mrabti, tack för din insats när det kom till att sköta kameran samt din sköna energi och glädje.

-Abod Bedros som representerade föreningen SUDA. Tack för ditt ständiga engagemang när det kommer till våra gemensamma insatser.


-Tack till Cafe stories kulturhuset, för att ni lät oss få låna el ifrån er till våra kokplattor och kaffebryggare.

-Dagens absolut största tack går till alla fina och fantastiska människor som kom förbi för ett samtal och en bit mat. Det är ni som gör oss alla starkare och ger oss mer energi till att fortsätta vårat arbete.

Denna dag på Sergels torg var helt underbar med extremt mycket värme och kärlek. Dagen präglades av skratt och sammanhållning och samtalen som fördes över en bit mat runt våra bord kommer länge kommas ihåg av oss alla. Känslan av gemenskap och glädje sammanfattar dagen väldigt fint. Vi på Starkare Tillsammans tror att vi behöver mer möten i dagens Sverige, vi behöver beröra och se varandra mer och visa att vi bryr oss om varandra. Vårat "mat för alla"-projekt handlar just om det, dvs ett möte över något så basalt som en måltid. Vi alla behöver äta men vi tror även att vi behöver varandra för att må bra och för att vi ska kunna utvecklas i en positiv riktning. Alla är välkomna under våra soppkök och vi ser fram emot att träffa kanske just dig nästa gång, vi garanterar att du kommer lämna oss med en full mage, ett gott humör och förhoppningsvis en mersmak inför nästa gång vi ses.

Ett stort tack till vår huvudsponsor Familjehemmet Omtanke som har gjort detta ekonomiskt möjligt.

Glöm inte att vi alltid är Starkare Tillsammans!

 

 

11 maj 2017

En av våra grundare och styrelsemedlem på Starkare Tillsammans har fått en fantastisk utmärkelse " 99 framtida mäktigaste personer i Sverige enligt TCO 2017" för sitt arbete för mänskliga rättigheter. Därför är vi extra stolta att ha Emir som vår projektledare för att vi tillsammans ska kunna driva projekt som ska stärka demokrati, frihet och jämställdhet i vårt samhälle. Ett stort grattis till Emir Selimi. Denna utmärkelse gör oss än mer taggade till att jobba hårdare och tillsammans med andra liktänkande för att stärka barns och mänskliga rättigheter!

Läs mer på:

https://www.tco.se/…/P…/2017/de-ar-framtidens-99-maktigaste/

 

Ordförande har ordet
Jag har under en relativt lång period arbetat inom vård och sociala insatser, min egna bakgrund var nog det som ledde mig in på det spåret, det vill säga att jobba med och tillsammans med människor. Personligen så har jag en egen erfarenhet av att stå utanför samhället på olika vis sedan tidig ålder, mitt sociala arv gjorde så att jag som barn växte upp i olika former av instanser och utanförskap. Detta handlade om allt ifrån Institutioner, HVB och familjehem till härbärgen och kvinnohem. Under denna tid så utvecklade jag sakta men säkert en tomhet i mig själv som ledde till att jag själv utvecklades till en destruktiv och arg pojke, därav fortsatte mina tonår i samma spår som mina barnaår. När jag till slut på grund av diverse anledningar valde att sadla om och omfamna livet så gick det väldigt bra för mig. Jag tog del av den vägledning och insatser som gavs mig och sedan gick jag bara framåt, en stor del av min vändning handlade om att andra människor såg mig och ville hjälpa. Det var även mycket på grund av dessa individer kring mig och att dom såg mig som underlättade och påverkade min livsförändring. Detta har satt sig i mig permanent och drivit mig framåt både privat och professionellt, jag fick tidigt en hunger i mig själv att finna ett arbetssätt som kan påverka andra i samma riktning som det gjorde med mig. Jag har nu under en längre tid arbetat som konsult, ledare och företagsägare i huvudsak, mitt ingångsvärde här har alltid vara att påverka och utforma bemötande och engagemang i dom olika verksamheterna jag varit inblandad i. Detta för att kunna bidra med en bestående förändring i arbetsgrupper och företag som i sin tur kan använda dessa verktyg för att bättre kunna möta människor av olika livsöden och situationer. Idag arbetar jag fortfarande med vård och sociala insatser, dock har jag övergett konsult delen och driver både enskilt samt med kollegor olika företag inom flera områden men främst inom vård och sociala insatser som sagt. Oavsett vilket företag jag är delaktig i så investerar vi alltid en stor del av vår vinst i ideella insatser som sätter våra barn och unga samt olika grupper av utsatta människor i främsta rummet. Jag är så glad för att jag idag är en del av en grupp engagerade personer som arbetar för förändring, engagemang och framåtskridande kärlek. Denna grupp av engagerade personer bildar en ideell förening vid namn Starkare Tillsammans. Personligen så är det mitt samhällsengagemang som driver mig, därav så är det även en självklarhet att jag och med min roll i näringslivet skall ta mitt ekonomiska och insatsmässiga ansvar när det kommer till främst samhällets barn och ungdomar. Detta gjorde det även lätt för mig att engagera mig på olika vis i Starkare Tillsammans, här känner jag vi tillsammans med fantastiska individer och ett klart mål kommer kunna nå en bred skara unga i dagens Sverige. Mina kollegor i Starkare Tillsammans kommer från olika bakgrund och erfarenheter, vi har olika spetskompetens och utbildning, vi talar olika språk och kommer från olika kulturer, tillsammans så möts i ett fantastiskt engagemang och driv för ett bättre samhälle. Jag är så oerhört tacksam för mina kollegor och samarbetspartners i och kring Starkare Tillsammans, ni är helt underbara allihopa. Vi vill genom olika insatser kunna så frön av hopp och framåtanda i samhällets barn och ungdomar, vi vill få dom att känna sig sedda och betydelsefulla,för det är exakt det vi alla i samhället är, betydelsefulla och vitala på så många olika vis. Vi kommer genom olika insatser och verksamheter satsa på att hjälpa och stödja landets unga,detta på ett liknande vis som jag en gång i tiden blev sedd och guidad till att lämna mitt utanförskap för en bättre framtid. Det finns enormt mycket positiva krafter i dagens Sverige, dock behöver vi bli fler, många fler. Starkare Tillsammans kommer även ta kontakt med andra föreningar och intressenter för att hjälpas åt för en ljusare framtid för våra barn och ungdomar och därigenom ett bättre samhälle. Vi anser att vuxenvärlden tillsammans och enhetligt måste ta sitt ansvar och vägleda dom unga framåt i livet. Vägarna till detta kan se olika ut men det viktiga är att vi gör detta gemensamt och genom olika kanaler, detta för att vi tror på att vi ALLTID är Starkare Tillsammans. /Hälsningar Pontus Grotz Ordförande på Starkare Tillsammans
14 februari Alla Hjärtans dag 2016

Vi på Starkare Tillsammans och Happy Bags Bangladesh ville dagen till ära dela ut rosor och kärlek på Stockholms gator. Att sprida värme och kramar kände vi var speciellt viktigt idag när debatten och samhällsklimatet ofta kan vara kallt och hårt i dagens Sverige.

Vårat "Alla hjärtans dag projekt" tillsammans med grundaren av "Happy Bags" Gurleen Kaur Sahota gick alltså helt enkelt ut på att sprida kärlek och värme under dagen.

Detta genomfördes under ett par timmar med ett hundratals rosor, mycket kramar, skratt och enormt mycket fantastisk kärlek. Vi vill tacka alla som tog emot oss idag med öppna armar och stora leenden.

Vi på Starkare Tillsammans och Happy Bags tror att vi likt idag behöver bygga mer broar mellan varandra, hjälpa och stötta varandra samt sprida mer värme till våra medmänniskor. Enkla gärningar som idag som handlar om att se varandra och visa uppskattning för våra medmänniskor är så enkelt att genomföra, samtidigt så är denna enkla gärning så betydelsefull för den som mottager den. Tänk på det nästa gång du håller upp en dörr för någon, ger din sittplats till någon eller hjälper någon som behöver just dig för stunden, att du har gjort något enkelt men fantastiskt fint för din medmänniska.

Ett stort tack till "Familjehemmet Omtanke som gör oss starkare"

Kom ihåg att vi är alltid Starkare Tillsammans

 

Happy Bags och Starkare Tillsammans delar ut rosor på alla hjärtans dag.

Happy Bags och Starkare Tillsammans delar ut rosor på alla hjärtans dag.

Video över "hjärtans dag projektet"

<

<

>

>

1

NÄSTA

info@StarkareTillsammans.org

Vi är alltid Starkare Tillsammans!

www.StarkareTillsamman.org

Copyright © Starkare Tillsammans 2017