NYHETER

Pontus Grotz ordförande för Starkare Tillsammans har gjort en häpnadsväckande klassresa

Pontus Grotz ordförande för Starkare Tillsammans har gjort en häpnadsväckande klassresa från att ha varit hemlös som barn, bott på diverse behandlingshem, härbergen, flyttat omkring hos olika fosterfamiljer och påbörjat en kriminell bana, till att bilda familj på Östermalm och driva tjugo framgångsrika företag på Stureplan. Pontus har varit med och startat den ideella föreningen “Starkare Tillsammans” vars huvudsyfte är att hjälpa barn och ungdomar som är i ett ekonomiskt- eller socialt utanförskap.
Lyssna via länken nedan: https://www.soluretpod.se/2018/04/02/16-pontus-grotz/

Kandyz Haninge

Vi skulle vilja presentera en av våra nära vänner Kandyz Haninge! Denna fantastiska godisbutik ställde upp med att hjälpa oss på Starkare Tillsammans med kilovis superfräscht godis under vårat julklappsutdelning. Denna härliga butik med deras stora hjärta hjälpte oss att skänka glädje till hundratals barn under julen. Ett stort tack till alla våra fina vänner på Kandyz Haninge alltså!

Brittiska ambassaden i Stockholm

Vi vill tacka Brittiska ambassaden i Stockholm som den 22/2 bjöd in oss på Starkare Tillsammans till en väldigt viktig filmvisning. Detta av “Pimpernel” Smith (1941) samt ett fantastiskt panelsamtal gällande Raoul Wallenberg som såg filmen och blev inspirerad och kanske även fick kraft att uppfylla hans öde att rädda enormt många liv. 

ett stort tack till alla familjer

Starkare Tillsammans vill skicka ett stort tack till alla familjer vi fått äran att besöka under juldagarna. Vi kan inte med ord beskriva tacksamheten vi känner för att ha fått besöka er och era underbara barn. Erat mottagande, värme och kärlek vi blev bemötta av när vi klev innanför er dörr kommer följa med oss under en lång tid framöver. Tack till familjerna i: Norsborg
Bandhagen
Rågsved
Akalla
Märsta
Sköndal
Södertälje
Nyköping
Norrköping
Vi har haft äran att få dela ut till ca 650 st barn totalt. All kärlek till er

Julklappar till familjer ( VIDEO 4)

Starkare Tillsammans vill skicka ett stort tack till alla familjer vi fått äran att besöka under juldagarna. Vi kan inte med ord beskriva tacksamheten vi känner för att ha fått besöka er och era underbara barn. Erat mottagande, värme och kärlek vi blev bemötta av när vi klev innanför er dörr kommer följa med oss under en lång tid framöver.

Tack till familjerna i:
Norsborg
Bandhagen
Rågsved
Akalla
Märsta
Sköndal
Södertälje
Nyköping
Norrköping

 

julkappar till skyddat boende på JULAFTON

På julafton hade vi äran att få besöka och dela ut julklappar till mammor och deras barn på ett skyddat boende. Glädjen var som vanligt enormt närvarande kontinuerligt under vårat besök och det blev väldigt mycket bus och skratt som fick alla närvarande att trivas. Detta är en julafton vi alla på Starkare Tillsammans kommer minnas mycket väl Imorgon är det Norrköping och Nyköping igen som står på agendan. God Jul!

T-Centralen 23:e December

Den 23:e december så besökte vi T-centralen i sällskap med självaste Dogge Doggelito. Det var väldigt mycket folk i rörelse denna dag som det sig bör på dagen innan julafton och därigenom mycket nyfikna och glad barn på språng.

Våra glada tomtar gav sig ut i folkvimlet med klappar och förhoppningar om att locka fram skratt och kramar. Dagen blev enormt lyckad med många fina möten och extremt mycket glädje. Barnen flockades kring tomtarna och det sprudlade om oss allihopa.D

T-Centralen ( VIDEO 3)

Den 22 December fortsatte vi vår tomte-färd mot Sollentuna

Den 22 December fortsatte vi vår tomte-färd mot Sollentuna. Det var fritidsgården Northside som bjudit in oss, på plats väntade det ca 60-st härliga barn och ungdomar på ett gäng tomtar som hade fastnat i trafiken . Det blev ett fantastisk varmt välkomnande med enormt mycket energi ifrån alla på plats. Det var massor av kramar och alla längtade efter att få sin julklapp. Ett brutalt stort tack till Northside; Fritidsgård & Fritidsklubb för att ni tog emot oss med öppna armar. All personal och unga var fantastiska och gjorde vår dag guld och vi hoppas att ni hade lika fint och kul som oss. Vi vill skicka ett extra tack till “Familjehemmet Individ & Omtanke” som har donerat 20 000kr som motsvarar 80 st presentkort på 250kr. Vi delade klappar, skrattade och åt massvis med godis ihop. Vi ses snart igen Northside.

Sollentuna ( VIDEO 2)

julklapps projektet 22 december NYKÖPING

Föreningen Starkare tillsammans delar för andra året i rad ut julklappar till barn och ungdomar med tanke att stärka och uppmärksamma dem. Totalt har 700 julklappar samlats in och en del av dem har delats ut i Nyköping. Grundarna av den ideella föreningen, Emir Selimi och Pontus Grotz, är båda uppvuxna i Nyköping och väl medvetna om vad socialt utanförskap kan göra med ett barn på julafton. Emir är uppvuxen med känslan av att känna sig nedtryckt och diskriminerad på grund av sitt romska ursprung. Pontus är uppvuxen i en familj med missbruk och har fått flytta runt i olika fosterhem och HVB-hem. Läs mer här: https://www.sn.se/nykoping/starkande-julklappsturne-besokte-brandkarr/

NYKÖPING ( VIDEO 1)

SN TIDNINGEN I NYKÖPING

Föreningen Starkare tillsammans delar för andra året i rad ut julklappar till barn och ungdomar med tanke att stärka och uppmärksamma dem. Totalt har 700 julklappar samlats in och en del av dem har delats ut i Nyköping. Grundarna av den ideella föreningen, Emir Selimi och Pontus Grotz, är båda uppvuxna i Nyköping och väl medvetna om vad socialt utanförskap kan göra med ett barn på julafton. Emir är uppvuxen med känslan av att känna sig nedtryckt och diskriminerad på grund av sitt romska ursprung. Pontus är uppvuxen i en familj med missbruk och har fått flytta runt i olika fosterhem och HVB-hem. Läs mer här: https://www.sn.se/nykoping/starkande-julklappsturne-besokte-brandkarr/

NORRTÄLJE TIDNINGEN SKRIVER OM VÅRT JUL-PROJEKT

Starkare Tillsammans drar på julklappsturné – nu letar de ställen att besöka i Norrtälje. Emir Selimi och Pontus Grotz vet båda hur känslan av utanförskap kan bita tag i en, speciellt kring jul. Därför kommer deras förening Starkare Tillsammans för andra året i rad att dela ut hudratals jullklappar till utsatta barn och ungdomar.  

Läs mer här : https://www.norrteljetidning.se/logga-in/starkare-tillsammans-drar-pa-julklappsturne-nu-letar-de-stallen-att-besoka-i-norrtalje

 

Ordförande Pontus Grotz blir intervjuad av LT

Pontus Grotz hade ingen enkel uppväxt och vill nu ge ungdomar den hjälp som han själv aldrig fick. Nu i jul ska hans förening Starkare tillsammans dela ut hundratals julklappar till utsatta barn och ungdomar.  Läs mer här: https://www.lt.se/logga-in/som-barn-firade-han-jul-som-hemlos-nu-vill-pontus-vill-sprida-julgladje-till-sodertaljes-barn

swedish Human Rights Award

Vi på Starkare tillsammans är ödmjukt tacksamma för att vi blir uppmärksammade och inbjudna till olika evenemang och tillställningar. Den 20/11 så fick vi återigen gästa Human Rights Award i Berwaldshallen i Stockholm. Ett stort tack till International Bar Association (IBA), International Legal Assistance Consortium (ILAC) och Sveriges advokatsamfund för att ni bjudit in oss på Starkare Tillsammans. Vi vill gratulera Internationella brottmålsdomstolen (ICC) för att ha blivit tilldelade årets pris av självaste H.M. Konung Carl XVI Gustaf. Vi på Starkare Tillsammans fick mingla och föra flera spännande samtal med organisationer och enskilda individer. För oss är detta väldigt viktigt att vi får vara med och bygga broar och innefatta oss i olika sammanhang där vi tillsammans kan lägga grunden för en ljusare framtid och samhälle. Glöm inte att vi alltid är Starkare Tillsammans.

DJ PROJEKT

I tisdags (14 nov) hade vi vårt Dj-projekt. Det är helt fantastiskt kul att se hur snabbt barnen lär sig. Nästa vecka på tisdag kör vi igen

DJ PROJEKT

Igår den 7 november startade vi ett nytt spännande projekt som vi kallar Dj-projektet. Vi har valt att börja lite smått, med fyra barn mellan ålder 7-10 år. Vi kommer att ha Dj-projektet varje tisdag fram till jul och hoppas på att kunna avsluta projektet med ett juldisko på deras skola. Läs mer om oss på

MAT FÖR ALLA PROJEKTET 26 OKT 2017

Vi på Starkare Tillsammans arrangerade vi den 26 oktober vårat “mat för alla”-projekt. -Vi vill börja med att tacka Kulturhuset Stories som alltid ställer upp med el och vatten till vårat soppkök.
-Tack till Sebbe Bodin som ordnar bullar, bröd och hjälper till med allt egentligen.
-Tack till Carina Hult och föreningen Trivas, plattformen som förenar människor” för erat osinande engagemang och krafttag i våra soppkök.
-Tack till Familjehemmet Omtanke och dess verksamhetsansvarig Agneta T. med barn som ställde upp med att hämta material samt delade ut mat med oss.
-Tack till våra sponsorer Dressad och Familjehemmet Omtanke för era ekonomiska bidrag och engagemang. -Störst tack till alla som kom och åt av maten och delade med sig av sig själva, guld värda är ni!

tacka till Kulturhuset Stories

Ett stort tacka till Kulturhuset Stories och deras personal som alltid ställer upp med el och vatten till vårat soppkök på Sergeltorg. 

Pontus Grotz gästar fosterbarn podcast

Starkare Tillsammans ordförande Pontus Grotz gästar den fantastiska podden Fosterbarn som lyfter människor som tidigare levt i familjehem. Här berättar Pontus Grotz om sin bakgrund, nutid och tankar angående mycket kring sitt engagemang, drivkraft och samhället i stort. Lyssna gärna och stöd podden Fosterbarn och Sara Öberg i sitt fina arbete, det kommer vi på Starkare Tillsammans göra till 100%.
Lyssna på podcast eller http://fosterbarn.libsyn.com/ 

Glöm inte att vi alltid är Starkare Tillsammans!

inbjudna av Polska ambassaden i Stockholm 

Den 3e oktober blev vi på Starkare Tillsammans inbjudna av Polska ambassaden i Stockholm att delta i den nya utställningen på S:ta Eugenia kyrka. Denna utställning handlar om “Ulma familjen” och det museum man byggt upp till familjens ära då man under 40-talet gömde judar från Hitlers Tyskland. Detta är en gripande historia om förföljelsen som pågick under denna mörka tid av bla judar, romer och homosexuella. Vi hade nöjet att delta och samtala om det politiska klimatet runt om i landet. Vi var tydliga med vårat budskap, dvs att det behövs mer kärlek och förståelse för alla medborgare samt hur vi skall gå till väga för att lyckas. Kom ihåg att vi alltid är starkare tillsammans. Lär mer om oss på www.StarkareTillsammans.org

VI ÄR ALLTID STARKARE TILLSAMMANS

Dagen var som vanligt fylld med glädje, värme och kärlek. Samtidigt så slogs vi alla av hur mycket mer vi faktiskt behöver ställa upp och finnas för varandra, speciellt då samhället stegvis blir än mer individualistiskt och polariserat. Människor saknar idag ofta skyddsnät, familj och en generell trygghet. Därav får vi aldrig glömma att vi i alla led behöver varandra, vi är beroende av varandra och det är lättare hänt än man tror att man hamnar i ett utanförskap och plötsligt saknar all form av trygghet. Det är enkelt att säga men det är lika enkelt att genomföra när det kommer till att finnas för din medmänniska. Ett “godmorgon”, ett leende, goda råd eller en bit mat kan betyda så mycket mer för den som mottager detta än man kanske kan förstå. En fin gest, liten som stor kan vara en avgörande gåva, ett litet frö av förändring för din medmänniska. Så nästa gång du ser någon som kanske behöver ett hej eller en enkel gåva i form av din tid, stanna då gärna upp och så ett frö av glädje och kärlek i denna person.

MAT FÖR ALLA PROJEKTET 28 sep 2017

Den 28 sep hade vi “mat för alla projektet”. Vi på Starkare Tillsammans vill börja med att tacka alla inblandade under dagens soppkök: -Föreningen Trivas, plattformen som förenar människor”, tack för eran osinande källa av positivitet och glädje, guld värda är ni!

– Dogge Doggelito, tack för din energi och ditt fina engagemang, samt att du bjöd på kanongott kaffe. Har ni inte smakat på Dogges cafelito så är det ett måste, vi på Starkare Tillsammans ger toppbetyg! – Sebbe Bodin , tack för att du ordnade allt från festisar, proteindryck och bröd till kaffebröd till dagens soppkök. Du var en enorm hjälp med din stora omtanke och allt du tog dig för under dagen.

– Karim Mrabti, tack för din insats när det kom till att sköta kameran, samt din sköna energi och glädje.

-Abod Bedros som representerade föreningen SUDA. Tack för ditt ständiga engagemang när det kommer till våra gemensamma insatser.

-Tack till Cafe stories kulturhuset, för att ni lät oss få låna el ifrån er till våra kokplattor och kaffebryggare. -Dagens absolut största tack går till alla fina och fantastiska människor som kom förbi för ett samtal och en bit mat. Det är ni som gör oss alla starkare och ger oss mer energi till att fortsätta vårt arbete. Denna dag på Sergels torg var helt underbar med extremt mycket värme och kärlek.

Dagen präglades av skratt och sammanhållning och samtalen som fördes över en bit mat runt våra bord kommer länge vara ihågkommet av oss alla. Känslan av gemenskap och glädje sammanfattar dagen väldigt fint. Vi på Starkare Tillsammans tror att vi behöver fler möten i dagens Sverige, vi behöver beröra och se varandra mer och visa att vi bryr oss om varandra. Vårat “mat för alla”-projekt handlar just om det, dvs ett möte över något så basalt som en måltid. Vi alla behöver äta men vi tror även att vi behöver varandra för att må bra och för att vi ska kunna utvecklas i en positiv riktning. Alla är välkomna under våra soppkök och vi ser fram emot att träffa kanske just dig nästa gång, vi garanterar att du kommer lämna oss med en full mage, ett gott humör och förhoppningsvis en mersmak inför nästa gång vi ses.

Ett stort tack till vår huvudsponsor Familjehemmet Omtanke som har gjort detta ekonomiskt möjligt. Glöm inte att vi alltid är Starkare Tillsammans!

Video över Mat för alla i samarbete med Dogge Doggelito 

 

Den 28 september kommer vi på Starkare Tillsammans ha “Mat för alla projektet” i samarbete med Dogge Doggelito för att vi har en gemensam inställning att alla behöver mat och kärlek. Du är välkommen att hjälpa till från 13:00 eller smaka på maten från 14:00 till 18:00 på Sergels Torg.

ny sponsor - dressad

Vi på Starkare Tillsammans kan glatt presentera en ny sponsor till oss. Dressad är ett klädbutik online som inte bara drivs av kläder och mode, dom tror även starkt på att bidra ekonomiskt och insatsmässigt för att vi alla ska få en bättre framtid. Därav så donerar Dressad en del av sin vinst till Starkare Tillsammans. Vi är enormt tacksamma för att Dressad gör oss ekonomiska starkare. Detta ger oss större möjligheter till nya och flera projekt som ska främja barn, unga och olika utsatta gruppers rättigheter och möjligheter till en bättre framtid. För mer info besök: www.Dressad.se

inbjudna till Amerikanska Ambassaden i Stockholm

Den 13 sep blev vi på Starkare Tillsammans inbjudna till Amerikanska Ambassaden i Stockholm. Det är alltid lika trevligt att mingla och nätverka. Vi passade på och nämna våra små och stora projekt som är i görningen och fick väldigt fin respons. Glöm inte att sprida kärlek och positiv energi för att vi är alltid Starkare Tillsammans.

Mat för alla projekt 7 sep 2017

Den 7 september hade vi “Mat för alla projektet”. Det började med att de volontärer som skulle hjälpa till tyvärr blev tvungna att ställa in och ordförande, Pontus Grotz som nyligen fått en ny familjemedlem (stort grattis till honom!) kunde själv inte vara med på plats. I sista sekund körde jag med över 20 liter gulaschsoppa och över 10 kg bröd mot Sergels Torg för att dela ut maten själv. Men jag fick en stark känsla av att detta skulle bli bra! Jag vet att det finns goda människor som vill hjälpa till och det tog bara ett par minuter så hittade jag mina hjältar. Ett stort tack till Mokhtar Afzali och Parviz Nada ri som är nysvenskar från Afghanistan. Detta är beviset – att det finns goda människor som vill hjälpa till. Vi blev starkare tillsammans. Under dessa timmar blev vi fler som hjälpte till att dela ut mat, någon filmade och dagen blev fantastiskt lyckad. Som alltid kom människor från olika bakgrunder, i alla åldrar och vi förenades runt en varm måltid. Ett stort Tack till Kulturhuset – Stories Caféer som hjälpte oss med elförsörjning och värmde upp maten, vi skulle inte lyckats utan dem! Den 28 september, från 13:00 till 18:00 kommer vi återigen att stå på Sergels Torg och dela ut mat. Alla som kan och vill är välkomna att hjälpa till eller smaka på maten. Glöm inte att alla mår bäst om vi förenar våra goda krafter och blir starkare tillsammans. Ett stort tack till vår huvudsponsor Familjehemmet Omtanke som har gjort detta ekonomiskt möjligt. Läs mer om Familjehemmet Omtanke : http://familjehemmet-io.se

Raoul Wallenberg dagen 27 Augusti 2017

Starkare Tillsammans blev inbjudna till Raoul Wallenberg dagen 27 augusti 2017. En dag för civilkurage. Det är alltid nyttigt att bli påmind om att alla bär på en inre kraft att kunna göra skillnad. Fantastiskt glädjande var också att se så många unga eldsjälar engagera sig i barnens rättigheter och mänskliga rättigheter.Vi gratulerar Mariet Ghadimi som är 2017 pristagare av Raoul Wallenbergpriset.2017

USA ambassad i Stockholm

Vi vill tacka den Amerikanska ambassaden för inbjudan till firandet av “Independence Day, the Fourth of July”. Det var många givande samtal och dialoger upprättades, intressant för framtiden.

För oss på Starkare Tillsammans är det viktigt att föra dialog och finna samarbeten med alla i vår närhet. Vi tror på att bygga broar av kommunikation för vårt gemensamma framtids bästa.

Kom ihåg att vi är alltid Starkare Tillsammans. 

Det är alltid många skratt och positiv energi.

Det är alltid många skratt och positiv energi när vi planerar för kommande projekt på Starkare Tillsammans. Vår grundprincip är att alltid ha barnens perspektiv i fokus och skapa projekt som stärker demokrati, frihet och jämställdhet. Kom ihåg vi är alltid Starkare Tillsammans

USA ambassad i Stockholm

Den 12 april 2017.  Vi tackar ödmjukast för att vi på Starkare Tillsammans i förra veckan fick komma och samtala om bla mänskliga rättigheter på USA ambassad i Stockholm. Emir Selimi fick även hålla ett kortare sammandrag kring romerna och deras historik. Detta inför att USA ambassad skall delta i ett stundande möte i Bukarest angående mänskliga rättigheter och människohandel. På bilden är det foto med ställföreträdande ambassadör Chargé d’Affaires David E. Lindwall.

utmärkelse av Företag Mot Fördomar

Vi på Starkare Tillsammans är stolta att vår huvudsponsor Familjehemmet Omtanke fick denna fina utmärkelse av Företag Mot Fördomar. Så här skriver Företag Mot fördomar: Familjehemmet Omtanke har uppvisat ett arbetssätt och rutiner som till fullo uppfyller våra kriterier för en god arbetsplats. Man har här visat sig jobba kontinuerligt med jämställdhet och utveckling både inom verksamheten men även genom att dela med sig av sina tillvägagångssätt till både kommuner och privata företag. Man har inom Familjehemmet Omtanke arbetat på ett föredömligt vis där man utan tvekan vill påverka och förändra sin bransch men även samhället i stort. Vi på Företag mot Fördomar kan gladeligen dela ut vårt certifikat till ett sådant transparent och föredömligt företag som Familjehemmet Omtanke. Läs mer här. 

Grundaren emir selimi är 99 mäktigaste svenskar 2017

En av våra grundare och styrelsemedlem på Starkare Tillsammans har fått en fantastisk utmärkelse ” 99 framtida mäktigaste personer i Sverige enligt TCO 2017″ för sitt arbete för mänskliga rättigheter. Därför är vi extra stolta att ha Emir som vår projektledare för att vi tillsammans ska kunna driva projekt som ska stärka demokrati, frihet och jämställdhet i vårt samhälle. Ett stort grattis till Emir Selimi. Denna utmärkelse gör oss än mer taggade till att jobba hårdare och tillsammans med andra liktänkande för att stärka barns och mänskliga rättigheter! Läs mer på: www.EmirSelimi.com

MAT FÖR ALLA PROJEKTET 12 mars 2017

“Mat för alla projektet” tillsammans med Suda ( Sveriges Unga Dharmis och Ashavaner) och Happy Bags. Vi på Starkare Tillsammans vill påvisa att små insatser kan skapa stora skillnader. Det var fantastiskt givande att ställa sig på medborgarplatsen och dela ut mat. Alla som gick förbi erbjöds mat oavsett livssituation. Vi vill tacka alla som hjälpte till och gjort denna dag möjlig. Ett stort tack till vår huvudsponsor “Familjehemmet Omtanke” som gör detta ekonomiskt möjligt. Tack till Medis Kök & Bar på medborgarplatsen för att vi fick låna elen. Kom ihåg att vi är alltid är Starkare Tillsammans.

MAT FÖR ALLA PROJEKT 12 MARS 2017

MAT FÖR ALLA PROJEKT 12 MARS 2017

Pontus Grotz har blivit nominerad stipendiet kompassrosen 2017

Pontus Grotz har blivit nominerad till det fina stipendiet kompassrosen inom kategorin näringsliv från konungens stiftelse och är en av kandidater som har chansen att mottaga detta fina stipendium som brukar delas ut i samband med H.M konungens födelsedag. Kompassrosen delas årligen ut till tre unga ledare som är ett gott föredöme för andra i sitt ledarskap, det som stipendiekommittén kallar ett ”värdebaserat ledarskap”. 

-Idag har jag fått reda på att jag är en av de nominerade till Konungens stiftelse ungt ledarskap och jag är ödmjukt tacksam. Det känns som ett kvalitativt kvitto på att vi är på rätt spår med Familjehemmet Omtanke, varje barn är värdefullt i vårt samhälle säger Pontus.

alla hjärtans dag projekt

Vi på Starkare Tillsammans och Happy Bags Bangladesh ville dagen till ära dela ut rosor och kärlek på Stockholms gator. Att sprida värme och kramar kände vi var speciellt viktigt idag när debatten och samhällsklimatet ofta kan vara kallt och hårt i dagens Sverige.

Vårat “Alla hjärtans dag projekt” tillsammans med grundaren av “Happy Bags” Gurleen Kaur Sahota gick alltså helt enkelt ut på att sprida kärlek och värme under dagen.

Detta genomfördes under ett par timmar med ett hundratals rosor, mycket kramar, skratt och enormt mycket fantastisk kärlek. Vi vill tacka alla som tog emot oss idag med öppna armar och stora leenden.

Vi på Starkare Tillsammans och Happy Bags tror att vi likt idag behöver bygga mer broar mellan varandra, hjälpa och stötta varandra samt sprida mer värme till våra medmänniskor. Enkla gärningar som idag som handlar om att se varandra och visa uppskattning för våra medmänniskor är så enkelt att genomföra, samtidigt så är denna enkla gärning så betydelsefull för den som mottager den. Tänk på det nästa gång du håller upp en dörr för någon, ger din sittplats till någon eller hjälper någon som behöver just dig för stunden, att du har gjort något enkelt men fantastiskt fint för din medmänniska.

Ett stort tack till “Familjehemmet Omtanke som gör oss starkare”

Kom ihåg att vi är alltid Starkare Tillsammans

alla hjärtans dag projekt

alla hjärtans dag projekt

Intervju med Sörmlands nyheter tidning

20 December Ordförande Pontus Grotz blev intervjuad av Sörmlands Tidning. 
Länken till artikeln:
https://www.sn.se/personligt/pontus-ger-hjalpen-han-sjalv-inte-fick/

JULKLAPPSPROJEKTET 2016

Pontus Grotz tal om julklappsprojektet

BILDER ÖVER JULKLAPPSPROJEKTET 2016

Astrid Lindgrens barnsjukhus

Idag den 21 december 2016 var vi på Astrid Lindgrens barnsjukhus och delade ut julklappar. Det var fantastiskt roligt att vi på Starkare Tillsammans fick möjligheten att dela ut julklappar tillsammans med Tomten. Fantastisk känsla och ett väldigt fint gensvar från både barn och vuxna gjorde detta till en toppendag för alla inblandade. Tusen tack till personalen på Astrid Lindgrens barnsjukhus för att vi fick komma till er. Imorgon åker vi med tomten till ett asylboende så håll utkik!

Expressen

Asylboende i Eskilstuna

T-centralen

juklappsutdelning i norrköping

Föreningen Starkare Tillsammans startades för ungefär tre och en halv månad sedan av de tre vännerna Pontus Grotz, William Choukeir och Emir Selimi från Nyköping. De jobbar förebyggande för att stärka barns och ungdomars självkänsla med hjälp av olika projekt. Kring årets jul har det varit bråda dagar för föreningen som delat ut julklappar till barn och ungdomar som till exempel lever i ekonomiskt och socialt utsatta miljöer. Tidigare har de bland annat besökt centralstationen i Stockholm och Astrid Lingrens barnsjukhus. Och under fredagen tog sig föreningen till Norrköping för att dela ut julklappar i Vidablickskyrkan och ett tiotal barn med deras föräldrar dök till slut upp för att få ta emot julklappar. Direkt till tidningen. 

 

Expressen

Tomte Dansar

Norrköping

Stockholm

Reklam över projektet

Reklam över projektet

Stockholm Human Right Awards 2016

23 november Starkare Tillsammans blev inbjudna till att delta i Stockholm Human Right Awards 2016. Ett stort grattis till Mary Robinson som fick årets pris. Hon var FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter. Ordförande Pontus Grotz fick äran att samtala och mingla med Anna Ekström Gymnasie- och kunskapslyftsminister, f.d talman Per Westerberg och Olle Wästberg. Starkare Tillsammans vill också tacka Michael Bindefeldt för det fantastiska evenemanget. Mänskliga rättigheter ska alltid komma först, speciellt i dessa mörka tider i vårt kära Sverige nu när högervindar blåser allt hårdare. Kärlek är det som kommer att förena oss i tider där allt annat separerar oss. Vi som är goda måste förenas och bli starkare och säga ja till att mänskliga rättigheter ska gälla alla. Glöm inte bort att vi alltid är Starkare Tillsammans.

En afton för Syrien

21 November 2016. Starkare Tillsammans vill tacka föreningen Syrien Sverige för inbjudan och den fantastiska kvällen i författarförbundets lokaler i Stockholm. Kvällen bjöd på gripande dikter av Hanna Himo översatt av Elisabeth Korndahl samt fantastisk sång av Soher Shqer. Ordförande Pontus Grotz fick även äran att träffa den kända poeten och författaren Faraj Bayrakdar, stort tack alla för kvällen. Kom ihåg att vi alltid är starkare tillsammans! Läs mer om Faraj Bayrakdar:
 http://www.dn.se/kultur-noje/syrisk-kamp-pa-svensk-mark/

Stockholms international film festival

18 November 2016 Starkare Tillsammans på “Stockholms international film festival”. Ordförande Pontus Grotz vill ge ett stort tack till Bautafilm och filmregissören Victor Lindgren för inbjudan. Vår styrelsemedlem Emir Selimi är manus-medarbetare i ett filmprojekt som handlar om ungdomar från olika kulturer som finner varandra trots deras olikhet och bakgrund. Vi säger ja till mångfald för att olikheter i samklang berikar vårat Sverige! Vi är alltid starkare tillsammans!

Utbildningsministern

15 November 2016 Igår hade vi möte på utbildningsdepartementet med självaste utbildningsministern Gustav Fridolin och hans stab. Vi samtalade om projekt inför 2017 och eventuellt samarbete. Vi blev varmt välkomnade och många positiva reaktioner blev det. Vi kämpar vidare med att påminna alla om att vi är alltid Starkare Tillsammans.

Amerikanska valvakan i Stockholm

9 November 2016 Starkare Tillsammans tackar Amerikanska ambassadören Azita Raji för inbjudan av Amerikanska valvakan i Stockholm. Det är nu viktigare än någonsin för vår vision, vårt syfte och vårt mål att hitta det som förenar oss. Vi måste alla tillsammans förespråka gemenskap och mångfald där våra barn och ungdomar är framtiden.

Ungerns ambassad

26 oktober 2016 Starkare Tillsammans blev inbjudna av Ungerska ambassaden för att fira deras 60 års frihetskamp. Ordförande Pontus Grotz fick äran och träffa Riksdagens förste vice talman Tobias Billström. Dom samtalade om barn och ungdomarnas framtid i vårt samhälle och vår insats i Starkare Tillsammans. Han gillade idén och ville gärna höra mer över en fika. Mycket spännande och trevligt samtal.

Katarina Taikon-priset

3 Oktober 2016 Prisutdelning av Katarina Taikon-priset i Stockholms stadshus. Ett nytt pris från Stockholms stad som skall delas ut årligen till personer eller organisationer som kämpar för mänskliga rättigheter i Stockholm. Hans Caldaras och Läkare i världen var välförtjänta vinnare i år. Alexandra Pascalidou var värd för ceremonin. Det var mycket trevligt att delta på prisutdelningen. Starkare Tillsammans kämpar för allas lika värde. Vi är alltid Starkare Tillsammans för ett bättre Sverige.

Starkare Tillsammans grundades 6 oktober 2016 av Pontus Grotz och Emir Selimi.


info@StarkareTIllsammans.org

Besöksadress:
Stureplan 4c, 
114 35 Östermalm 
Stockholm 

 

 

Följ Oss

Vi är alltid Starkare Tillsammans!

 

© All rights reserved Starkare Tillsammans 2018

Starkare ❤ Tillsammans